Koncept
I vårt koncept ingår ett noga utvalt och lyxigt chalet där det bjuds på frukost samt 3-rätters middagar med matchande drycker så just ni kan njuta av att umgås och ha en skön semester. Vi erbjuder chaleter till både stora och små sällskap där vi jobbar på att hitta en optimal lösning till just er.
En stor del i vårt koncept är så klart mat & dryck. När du bokar ditt boende genom bokachalet.se så ingår det alltid halvpension inklusive vin, öl och alkoholfria dryker. Till varje chalet hör minst en chaletvärd som kommer och lagar era middagar och frukostar på plats (1 dag varje vecka är chaletvärdarna lediga och ni får möjlighet att gå ut och äta middag). Alla chaletvärdar tycker om matlagning och är stolta över den mat de lagar. De har erfarenhet och/eller minst en kortare utbildning som kock. Ofta är det killar och tjejer som gillar att bo och leva på en skidort, samtidigt som de har höga krav på sig själva och den mat de lagar. Maten är av utmärkt kvalitet och precis sådan mat som du vill ha före och efter en lång skiddag.
Vi erbjuder mer eller mindre centrala chaleter. De chaleter som ej ligger på gångavstånd från liften kan man boka upphämtning på morgonen och eftermiddagen till och från liften. Från de flesta ställen kan man även ta den lokala skidbussen. I Verbier är det snäppet lyxigare där har man chaufför tillgänglig 08:00 – 23:00.
Givetvis ingår daglig städning (6 av 7 dagar), lakan, handdukar och wi-fi i samtliga chaleter.
3-rätters middag
Mat & dryck
En stor del i vårt koncept är så klart mat & dryck. När du bokar ditt boende genom bokachalet.se så ingår det alltid halvpension 6 av 7 dagar inklusive matchande vin. Har man barn med i sällskapet kan det erbjudas en barnanpassad meny om så önskas.
Det som ingår är:
Välkomstdrink och kanapéer första kvällen.
Lagad frukost med ägg, bacon, croissanter, lokalt bröd, yoghurt, musli, gröt, färsk frukt, kaffe och te. Enklare frukost 1 dag i veckan då chaletvärden är ledig. Chaletvärden ser till att alla råvaror finns på plats inför detta.
Nybakad kaka till eftermiddagskaffet. En nybakad kaka, kaffe, te och varm choklad står på bordet när ni kommer hem efter skidåkningen.
3-rätters middag 6 kvällar i veckan och ostbricka första och sista kvällen.
Vin: ni har att välja på rött, vitt eller rosévin, vilket börjar serveras tillsammans med fördrinken varje kväll.
Kaffe eller te efter maten.
Menu – exempel
Tomat, mozzarella och avokadosallad
***
Lammstek i rosmarin och vitlök
Stekt potatis med honungsglaserade morötter och sockerärtor
***
Smulpaj av äpple, björnbär och valnötter
Dauphinoise-sallad med ugnsbakad St Marcelin-ost
***
Biff Bourgogne med vildsvampstartelett
Krämig savoykål med enbär samt örtpotatismos
***
Pannacotta med blåbärskompott och havrekrisp
Ostbricka första och sista kvällen.